Philips’ten düşük radyasyonla daha etkin teşhis ve tedavi sunan yeni anjiyografi platformu: Azurion

Philips’ten düşük radyasyonla daha etkin teşhis ve tedavi sunan yeni anjiyografi platformu: Azurion

Philips’in sağlık sektörüne kazandırdığı yeni anjiyo cihazı Azurion 10 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak’ın ev sahipliğinde, sağlık sektörü temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte Hollanda St Antonius Hospital Nieuwegein’de Girişimsel Radyolog Dr. Marco Van Strijen, Philips IGT Pazarlama Direktörü Sudipt Chakraborty ve Philips Dubai IGT Orta Doğu ve Türkiye İş Lideri Manoj Arora da yaptıkları sunumlar ile yeni cihazın eşsiz kullanım özelliklerini katılımcılar ile paylaştılar.

Klinisyenlerle yakın iş birliği içinde geliştirilen Azurion’da, tanısal anjiyografi ve PKG’den (perkütan koroner girişim) kompleks vasküler işlemlere kadar çeşitli prosedürler uygulanabiliyor. Azurion, hazırlık aşaması hatalarını en aza indirmek için klinisyenlere önceden programlanmış, kişiselleştirilmiş ayarlar aracılığıyla üstün nitelikli bakım sunma olanağı verirken, düşük radyasyonla yüksek kaliteli görüntüleme özellikleri sunuyor. Platform, klinisyenlerin hazırlık ve prosedür sürelerini kısaltıp daha verimli çalışmalarını sağlayarak, daha fazla hastanın teşhis ve tedavisine imkan tanımak üzere tasarlandı. Azurion, hastane ve uzman kliniklerde, kardiyoloji, onkoloji, vasküler ve nörovasküler girişimler dahil çeşitli alanlarda tanı ve tedavi amaçlı kullanılabiliyor.

Yeni bir adım olacak

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, Azurion’un piyasaya sürülmesinin Philips’in “image guided therapy” (IGT) alanında attığı en yeni adım olduğunu belirterek, “IGT’ye yönelik vizyonumuz, doktorlara her hasta için doğru tedaviyi seçme, yönlendirme, uygulama ve doğrulama süreçlerinde yardımcı olarak, minimal invaziv girişimlerin önünü açacak entegre çözümler sunmak. Yalnızca bir taramanın bile tekrarlanmak zorunda kalması, doktorların programlarının gerisinde kalmalarına yol açtığı gibi hasta bekleme süreleri ve personel mesailerini de uzatıyor, dolayısıyla ilk seferde doğru görüntüleme yapmak son derece önemli. Bu vizyonu gerçekleştirmek için doktorlarla birlikte çalışarak, tedaviyi daha verimli, daha uygun ve daha kişisel hale getirip toplam bakım maliyetini düşürerek hastaları iyileştirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu dönüm noktasına gelmemizi sağlayan, sistemleri ve akıllı cihazları bir araya getiren, IGT alanındaki benzersiz konumumuz oldu” dedi.

Hollanda St Antonius Hospital Nieuwegein’de Girişimsel Radyolog Dr. Marco Van Strijen ise “Sağlık alanı hızla değişiyor ve bu da IGT için yeni bir ortam yaratıyor. Gelecekte teknolojinin, bir yandan hastane veya kliniğin finansal sağlığını korurken, diğer yandan hasta ve doktorların giderek gelişen ihtiyaçlarına uyum sağlaması gerekiyor” diye konuştu.